Derfor er din mand nogle gange så irriterende

Er din mand også nogle gange virkelig irriterende? Og du ved måske godt at det ikke er rimeligt at du bliver SÅ irriteret? At han vel i princippet skal have lov til at gøre tingene på sin måde eller? Men for filan det er bare enerverende det der…. 



Så er du som folk er flest – også mig og jeg burde vel vide bedre 🙂 



Sagen er den at når vi mennesker knytter os til at hinanden, så får vi også kæmpe stor betydning. Det betyder at det din partner siger og gør har indflydelse på dig. Også selvom det handler om hvordan han binder sine sko eller slubrer sin kaffe eller andet som du jo burde være ligeglad med, men som går dig på. 



Til mit foredrag den 6. november 2024 på Restaurant Address i Tuborg Havn fortæller jeg mere om hvorfor vores partner har så stor betydning og hvorfor vi ikke bare kan være ligeglade med den slubrende kaffe og de irriterende sko.



Som læser af nyhedsbrevet og hvis ikke du kommer til foredraget (du kan købe en af de sidste pladser HER), så får du lige lidt at tænke over alligevel. 



Fordi… vi har betydning for hinanden.

· Et øjenbryn der bliver løftet på det rigtige tidspunkt kan føles som en afvisning.

· Et lille suk eller et kig ud af vinduet kan tolkes som manglende interesse eller “nu er jeg nok for meget igen!”.

· De irriterende sko betyder at han skal til tennis og er han ikke lidt for glad for hende han spiller double med.

· Den slubrende kaffe drikker han på samme måde som sin far, som forlod hans mor ud af det blå og giftede sig med sekretæren. Kunne han finde på det samme?



Jeg siger ikke at alle irritationer handler om at du er bange for at blive forladt. 



Det jeg siger er, at vi ubevidst tolker alt muligt hos hinanden, som ingen gang har på jord, men som vi bruger som en slags beskyttelse mod at blive såret, ikke føle os gode nok, ikke at kunne stole på kærligheden og alt det andet vi har på spil.



Vores partner har betydning. Fik jeg sagt det? Det er sådan det er og fordi kærligheden (måske kun i perioder) kan føles skrøbelig, især hvis vi har tidligere erfaringer med at vi mister den, at den kan forsvinde igen eller at vi skal gøre os fortjent til den. At den ikke er til at stole på. At vi ikke fortjener at blive elsket.

 Så vi passer på os selv. På forskellige måder.



En irritation kan altså være en ubevidst måde at undgå at give sig hen på. At hvis jeg lige holder ham i en arms længde, så bliver jeg ikke såret hvis han går, for så meget elskede jeg ham heller ikke. Han var jo også virkelig irriterende. Det kan jeg da godt huske. Eller noget. 

Vi har meget på spil i kærligheden. Der er meget at miste. Det er sårbart og jeg kan komme til at føle mig forkert. Jeg kan blive forladt til fordel for en anden. Jeg kan blive afvist eller kritiseret og kærligheden kan slippe op.



Forleden lavede jeg en spørgerunde på Instagram om at slukke når din partner gør…

Den mulighed som fik flest handlede om at slukke når min partner er meget på sin telefon. Det er interessant, for hvad er det vi tolker i at vores partner er meget på telefonen?

· Er det en afvisning af samvær med dig?

· Er du bekymret for, om han skriver med en anden?

· Føler du dig fravalgt?

Læg mærke til det næste gang du bliver irriteret over noget din partner gør. Hvad ligger der bag din irritation?



Det er altså ikke nødvendigvis noget vi tænker over i hverdagen, men det kan blive meget styrende for os, fordi vi tolker på livet løs, uden at ville det og uden at vide om vores tolkning er sand.



Til foredraget siger jeg selvfølgelig meget mere om, hvordan I opdager tolkningerne og hvad der ligger bag irritationen og dermed passer på kærligheden – også på den lange bane. Den passer ikke sig selv jo.



Jeg håber vi ses til foredraget

Det er den 6. november klokken 17.30-19.30 

I kan jo booke et bord på Restaurant Address til en dejlig middag efter foredraget. Så er det jo en decideret kæresteaften.

Book jeres bord HER og billetter til foredraget HER. 



Du kan allerede nu begynde at se lidt bagom irritationen og lægge mærke til:

· hvad sker der

· hvad mon jeg bliver ramt i?

· hvorfor påvirker lige præcis det her mig?

Pas godt på dig og kærligheden.



Kærlig hilsen Katrine PS. Hvis du læser denne her artikel efter foredraget er blevet afholdt, kan du købe foredraget online lige HER.

 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.