Er jeg værd at elske?

Det er stærke sager og rørende og helt grundlæggende emner mine gæster i Parterapi på Radio IIII arbejder med i studiet hos mig. Emner vi allesammen kan genkende fra os selv:



· Er jeg værd at elske? 


· Hvis jeg siger fra, går han så fra mig?


· Fylder jeg for meget?


· Er jeg til besvær?


· Hvor meget må mine behov fylde?


· Er det ok, hvis jeg vælger mig selv over fællesskabet?


· Finder jeg kærligheden igen, hvis jeg går fra min mand?


· Jeg føler mig ensom i mit forhold


· Jeg er bange for ikke at blive forstået, hvis jeg siger hvordan jeg har det


· Hvor meget mere kan jeg tåle, før jeg går i stykker?



Det interessante er, at vi kan have så meget modstand på at se på det som ER mellem os. Altså den virkelighed vi lever i.

Vi vil ikke mærke det som gør ondt og vi prøver at undgå smerten og ubehaget. Vi tror, at når vi vender os væk, så forsvinder det, vi ikke vil konfronteres med.

Måske ved vi godt inderst inde, at det ikke virker, men vi prøver, for måske går det væk. Det ville være så rart. 

Og nemt og der ville være meget, vi ville slippe for.

Det mine gæster i Parterapi på Radio IIII og mine klienter gennem årene har opdaget er, at det er sådan en lettelse at få sat ord på det som sker inden i. De følelser de ikke har lyst til at mærke, som de måske skammer sig over eller tror at de er de eneste i hele verden som har, bliver så meget lettere at bære, når de bliver sagt.

Uanset om det handler om at blive såret over noget, føle sig afvist, ikke god nok, at være bange for at blive forladt eller hvilken form det nu tager.



Det vi deler, er halvt så tungt at bære.



I behøver ikke altid en terapeut til at dele, I kan begynde at øve jer i jeres parforhold allerede i dag. Det handler om at dele det som sker på indersiden: tanker, følelser, reaktioner på det den anden siger og gør.

Automatreaktioner og gamle mønstre bliver aktiveret, det handler om at få øje på dem.

Vær nysgerrig på hvad der sker inden i dig. Det er en muskel som skal trænes. Hvis du ikke har lært at mærke dine følelser endsige sætte ord på dem, så er det et spørgsmål om at give dig selv lidt tid til at lære det. 



Det betyder også at for at kunne være par i Radio IIII til en session med mig skal I være villige til at se indad. Være villige til at være nysgerrige på jer selv og hinanden. Det er også vigtigt at I ikke har et for højt konfliktniveau, for det er ikke rart for jer at lade det udspille sig i radioen.

I skal have det grundlæggende godt med hinanden, være trygge og have lyst til at lære jer selv og hinanden bedre at kende. Til gengæld lover jeg jer en session, som bringer jer tættere sammen og en oplevelse I nok aldrig glemmer.



Hvis I vil vide mere om rammerne for terapien i Radio IIII så skriv til mig HER, så tager vi en snak. 

Indtil da så lyt med på den seneste afsnit af Parterapi på Radio IIII HER.



Pas godt på dig selv og på kærligheden.



Bedste hilsner Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.