Er jeg god nok til hende? Parterapi på Radio IIII

Nu er det første “rigtige” afsnit med et par i terapi i Radio IIII på gaden. Eller ja som podcast, der hvor du lytter til den slags: Radio IIII´s app, Apple, Podimo osv.



10.000 har allerede lyttet med i hver af de første to uger og det er på podcast alene. Så er der alle dem, som har lyttet med i radioen. Megasejt, hvis jeg selv skal sige det og det gør jeg så.

Der er allerede kommet endnu et afsnit, så glæd dig, hvis du ikke allerede har lyttet med.

 I parterapien møder vi Bau og Stine (det er dem på fotoet øverst), som er 43 og 36 år og som har været sammen i 12 år. De har en søn på seks.

Bau er fra Færøerne og faldt pladask for Stine, da de mødtes i byen. De har en stærk kærlighed og gensidig respekt og samtidig tager gamle mønstre dem, når de bliver pressede. Det kender du sikkert fra dit eget forhold. Jeg gør i hvert fald fra mit.



I parterapien i udsendelsen beskriver Stine, at hun har svært ved at vælge sig selv over familien. Hun ordner, arrangerer, løser og tager sig af det praktiske – også i bedste mening for at støtte Bau, som har adhd. Det betyder at Stine ikke får sagt fra i tide, selvom hun kan mærke, at det er for meget for hende at tage sig af så meget i hjemmet og familien.

Hun bliver indebrændt og gør sig kold og sur og trækker sig eller eksploderer i stedet for at melde ud i tide.

 Det aktiverer Baus mønster fra barndommen om at være forkert. At noget er hans skyld. At han ikke gør det godt nok. At han nu igen har været for meget.

Så når Stine bliver vred eller trækker sig, så bliver han bange for, at nu var det dråben og at hun vil forlade ham.



Lyt med og få endnu flere detaljer på Bau og Stines problematik i den virkelig fine og rørende udsendelse, som nu ligger som podcast.

Stine og Bau er så modige at stille op og dele deres ægteskabelige udfordringer med os andre, så vi kan blive klogere på vores egne. Jeg er taknemmelig for at de viste mig den tillid og delte ud af sig selv.

Jeg skal heldigvis hilse og sige, at de var så glade for sessionen. Efterfølgende skrev de denne mail, som jeg har fået lov til at dele: 



Kære Katrine 🌸 
Vi har netop siddet på vores terrasse med eftermiddagskaffen og hørt udsendelsen. Vi har grædt, grinet og givet high five 😭❤️ Ej hvor var det bare smukt, TAK for dig


Vi elsker alt ved det 🥰 
Kærlighed fra Bau og jeg til dig 



Så bliver det vidst ikke meget bedre.



Hvis I har mod på at komme med mig i radioen og få en gratis parterapi, så skriv til mig HER.

Det skal nok blive en god oplevelse og I går med stor sandsynlighed derfra og føler jer tættere på hinanden.


Du eller I kan også skrive til mig, hvis ikke I vil med i radioen, men I har en udfordring, som I gerne vil have min rådgivning til. Så kan I være helt og aldeles anonyme. Skriv til mig HER.



Det her kan du bruge fra Bau og Stines session i dit eget liv.


Vi har alle erfaringer med kærligheden fra barndommen. Vi har alle uhensigtsmæssige mønstre med os uanset hvor tryg og god en opvækst vi har haft. Det er helt normalt, alt er som det skal være. Det vigtige er at opdage, når mønstret tager dig, for det er der du mister din voksenhed og dermed adgangen til din livserfaring og fornuft. Når mønstret tager os, bliver vi (lidt forenklet sagt) som syv- eller ni-årige eller hvilken alder vi nu havde, da mønstret opstod.

Det betyder at en ni-årig skal håndtere følelser og træffe beslutniger, som kun en voksen kan. Du kan godt høre, at det nok ikke bliver en god og hensigtsmæssig løsning ikke?



Derfor: opdag dit mønster. Tag ansvar for at du er blevet ramt og føler dig: utilstrækkelig, ikke hørt, ikke respekteret eller elsket (udfyld selv)… Det er altså ikke noget din partner gør mod dig, men sikkert noget de gør for sig selv. Det er altså op til dig at håndtere det som sker i dig på den bedste måde. For dig selv og for jeres forhold. Allerhelst i samarbejde med den du elsker og som har så stor betydning for dig.



Det her er ikke noget, du kan ændre eller få til at gå væk og slet ikke på en uge, men du kan begynde at øve dig allerede næste gang du bliver ramt.

Vær nysgerrig, vær varm omkring dig selv. Sæt tempoet ned og opdag, hvad der foregår. Hvis du er glad og tryg i dit forhold, kan du begynde at dele det med din partner og få noget støtte til at opdage og langsomt begynde at ændre mønstret, så du bliver mere voksen i dine reaktioner.



Det vil ændre dit forhold til dig selv og til dine nære rationer, så det er det hele værd. Tak fordi du læser med og måske endda lytter med i den fine podcast. Du kan blandt andet finde den HER, det er ganske gratis. 



Kærlig hilsen Katrine



PS: Jeg tager ikke længere klienter i terapi, så hvis I vil lære noget om kærligheden af mig LIVE, så er de her tre de muligheder der er. 👇



Her kommer min kalender for de næste seks måneder, måske er der noget I har lyst til at deltage i:



· Foredrag 6. november. Bliv en mester til dit eget kærlighedsliv. Læs mere HER



· Weekendworkshop for par 22. og 23. november Sådan kommer I tættere på hinanden Læs mere HER



· 2 dages workshop Alene i parterapi 11. og 12. janaur 2025 (link kommer senere)

Der kommer en 2 dages workshop med MAND – stå ved dig selv! i løbet af foråret 2025. Hvis du vil sikre dig information om det, så skriv til mig HER

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.