Derfor er du ikke ligeglad med hvad han siger og gør

Kan du nogengange føle dig overfølsom i dit parforhold? At det er ligesom du mangler et lag hud, når din mand siger eller gør noget, så rammer det dig, irriterer dig, gør dig frustreret eller sårer dig?

Tænker du nogensinde, at du ville ønske at du var lidt mere ligeglad? Eller at han da godt kunne tage lidt mere hensyn til dine følelser, så du ikke blev så påvirket? 



Hvis ja så er du helt normal. Det ligger både i biologien og din hjerne er skabt til at knytte dig og være afhængig af den som er tættest på. Det er sådan vi har overlevet i tidernes morgen og det bor stadig i os. Vi ved fra forskning at vi er lige så knyttet til og dermed afhængige af det menneske, som er tættest på os, som vi var afhængige af vores forældre, da vi var børn. 



We are wired to connect, som det hedder. Vi er skabt til at forbinde os.



Derfor har det altafgørende betydning for os, hvad vores partner siger og gør og hvordan de opfører sig.

Fordi vi spørger os selv:



· Kan jeg stole på ham?


· Forlader hun mig?


· Er jeg god nok til hende?


· Hvis jeg siger fra, bliver han så vred?


· Er jeg for krævende?


· Tænder hun stadig på mig?



Alle de spørgsmål vi kan have til om vi kan stole på kærligheden og trygheden eller om vi gambler med den, handler om at vi har brug for at vide os sikre. Sikre på at vi bliver elsket, men også sikre på at vi kan være den vi er – sammen med den anden.



Derfor kan vi ikke være ligeglade. Fordi vi har så stor betydning for hinanden. Fordi vi har værdi og fordi vores livskvalitet afhænger af at vi har det godt i vores nærmeste relationer. Hvis ikke med en partner, så med familie, børn og tætte venner.



Så næste gang din mand gør eller siger noget, som påvirker dig, så vid at det er fordi han har betydning. Fordi du er forbundet til ham og fordi der er meget på spil. Det er helt forståeligt at du ikke bare kan ryste på hovedet og være upåvirket. Du BLIVER påvirket, fordi det er ham. Eller din mor eller din søster eller en anden, som du er knyttet til.

Det er først når vi anerkender at det er den virkelighed vi lever i og tager alvorligt at vi er sårbare, at vi kan agere på de følelser det vækker i os på en mere hensigtsmæssig måde.

Ved at sige:



· Jeg bliver virkelig såret, når du gør sådan. Jeg ved godt at det nok ikke er ment sådan, men det rammer mig.


· Jeg har brug for at du taler med mere blødhed i stemmen, når du forklarer mig det der, for jeg føler mig skældt ud.


· Vil du hjælpe mig med at falde til ro, ved at skrive en sms, når du er på vej hjem, så kan jeg bedre sove?



Den slags sætninger, hvor du tør komme fra et sårbart sted og fortælle hvad der sker i dig. Det er altså det modsatte af at være kritisk, pege fingre og bebrejde, som du nok kan gætte.



Jeg ved at dit kærlighedsliv og dine vigtige relationer bliver bedre fra det sekund du begynder.

God fornøjelse med at øve dig.



Kærlig hilsen Katrine

PS. Vil du lære at turde vise mere sårbarhed? Vil du tættere på den ud elsker? Vil du forbedre jeres kommunikation? Så kom med mig i Parterapi på Radio IIII og få en gratis session parterapi, som efterfølgende bliver sendt i radioen. I kan være næsten anonyme, da man kun kan høre jeres stemmer.

Skriv til mig HER, så tager vi en snak om rammerne for terapien.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.