Velkommen tilbage til hverdagen

Jeg håber, din sommerferie har været lige så sjov, som min mand og jeg havde det på det her foto. Vi var på Sicilien for et par år siden og jeg syntes det ville være så romantisk at vi dansede i solnedgangen og det skulle han selvfølgelig lave fis med. Det var både romantisk og vi havde en fest, som det fremgår.



Jeg håber, at du har haft en sommerferie, som du kunne ønske dig den, med den rette mængde af tid med dem du elsker og tid for dig selv. Den balance har vi alle brug for. 



Nu kalder hverdagen og det er jo som bekendt den vi har mest af. Derfor skal det gerne være sådan at du tænker, at det var dejligt med ferie og nu er det også godt at komme tilbage til det du kender bedst. 



Forandring og transistion fra det ene til det andet, hverdag til ferie og tilbage igen, er ikke altid lige let. På ferie har vi tid, skal ikke så meget fast og kan tage det hele lidt efter humør. Hverdag er for mange fyldt med mange flere pligter og ting der bare SKAL ske. 



Derfor får du her min tre bedste råd til at lande godt i hverdagen og tage fat på efteråret og samtidig bevare noget af det dejlige fra de uendelige dage med hygge og leg og rosévin på terrassen – eller hvad I nu har lavet.



Første fif: tag en snak om hvad der fungerede på ferien. Hvad satte I pris på og er der noget af den gode ferie-vibe som I kan tage med jer ind i hverdagen? Det kunne være at I står et kvarter før op, fordi hele familien har godt af ikke at være så fortravlede om morgenen. Det kan være at I beslutter at være mere ude i naturen også i efteråret, fordi der er lidt højere til “loftet”. Afhængigt af børnenes alder kan I sagtens tage denne her snak med dem også. De har sikkert også noget at byde ind med.



Andet fif: Hvad er I taknemmelige for i hverdagen? Det vi har fokus på vokser, så jo mere I taler om det I er glade og taknemmelige for, jo mere vil I lægge mærke til det. Ret smart mekanisme. Det gælder jo så også den anden vej med bekymringer eller irritation, så vær opmærksomme på, hvad I giver energi.



Tredje fif: Hvad vil I have fokus på det næste halve år? Tal om, hvad I hver især og sammen vil gøre jer umage med at gøre mere af. Det kan være at lægge telefonen væk, når I er hjemme. Det kan være at I vil bruge mere tid med børnene. Det kan være at skrue op for motionen, fordi det gør jer i bedre humør. Det kan være at sætte et fast torsdag-kærestemøde i kalenderen, så I holder fast i jer to og ikke fortaber jer i hverdag og drift.



Vi skaber selv vores liv. Vi er selv ansvarlige for vores følelser og for hvordan vi håndterer det livet byder os. Det er op til dig og jer hvordan I forvalter det liv I lever sammen eller det liv, du lever alene.

Få det bedste ud af det. Du og I er det værd. 



Kærlig hilsen Katrine



PS. Om to uger har mit nye radioprogram på Radio4 premiere og jeg stor-glæder mig til at dele de fine, rørende og stærke  samtaler, jeg har med parrene for åben mikrofon. Vi optager snart flere programmer og hvis I har lyst til at være med, så skriv endelig til mig HER, så tager vi en snak om hvordan det forløber. I skal selvsagt være indstillet på, at programmet bliver sendt i radioen.



Mere om radioprogrammet i næste nyhedsbrev.

Sådan her skriver et af de par, jeg har haft med i radioen:
Det var lidt nervepirrende at skulle i et radiostudie og tale om vores forhold, men der gik ikke ret lang tid, så glemte vi mikrofonerne og havde en rigtig fin snak med Katrine. Jeg er glad for, at vi gjorde det ” 
Michael og Julie fra Aalborg

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.